Hyra stuga i VarbergMed Kattegatt som närmsta granne ligger Varberg, en trevlig stad som bjuder på det mesta man kan önska sig. Här finns möjlighet att hyra stuga både nära centrum och i natursköna områden intill havet. Välj en stuga som matchar önskemål kring storlek, utformning, placering och prisklass – det finns något som passar för alla oavsett vad man vill ha ut av sitt besök.
visa mer …

Vanliga turistmål Varberg

I Varberg finns mycket smått och gott att roa sig med. Uppfriskande bad, sommar som vinter, historia och dramaturgi, och riktigt bra shopping. Strosa fram längs kullerstensgatorna i stadskärnan eller njut av lugnet vid havet. Här finns aktiviteter för både barn och vuxna oavsett årstid och staden är perfekt för en familjeweekend.

Kallbadhuset

Längs strandpromenaden ligger Varbergs vackra kallbadhus. Byggnaden står på pålar ute i vattnet och har tjusiga tinnar och torn som sträcker sig mot himlen. I bastun finns panoramafönster som bjuder på en slående utsikt över Kattegatt, och för den vågade finns möjlighet till ett riktigt kallt och uppfriskande bad även under vintertid.

Varbergs Fästning

Ett av stadens landmärken är den gamla borgen som bjuder på dramatisk historia som innefattar både svenska och danska kungar. I fästningen finns även Hallands kulturhistoriska museum och här finns möjlighet till guidade turer. Under sommaren hålls dramatiserade visningar och man får även ta del av ett av Europas mest spektakulära medeltidsfynd – Bockstensmannen.

Varbergs Torg
Stadens torg är ett av Sveriges största och är känt över hela landet. Ända sedan 1600-talet har det bedrivits en livfull handel här och än idag finns det gott om butiker av olika slag. Här finns både kedjor och små, unika butiker att handla i. Ta en paus i shoppingen och koppla av med en kopp kaffe eller en god fika, och passa gärna på att besöka Hamnmagasinet som har en konsthall med glas, silversmide och keramik.
Stugor i Varberg uthyres