Hyra stuga i FalkenbergFalkenberg är en trevlig stad belägen på västkusten med närhet till flera storstäder, bland annat Göteborg. För den som vill bo med närhet till många roliga semesteräventyr både i och utanför staden är det ett bra ställe att ha som utgångspunkt. För den som vill hyra stuga i Falkenberg finns både flertalet campingar att välja mellan samt privata uthyrare.
visa mer …

Tre saker att göra

Från Falkenberg kan man enkelt ta en dagstur till Göteborg eller en shoppingdag i Gekås Ullared men även på plats i staden finns mycket att både se och göra. Beskåda gamla sevärdheter och landmärken eller njut av den långa kusten, som erbjuder både sandstränder och klippor.

Tullbron

Dom flesta städer har sina egna landmärken, och Tullbron är ett av Falkenbergs. Tullbron är en välbevarad gammal stenvalvsbro som uppfördes i mitten av 1700-talet och går över det forsande vattnet i Ätran. Många turister tar sig hit för att beskåda bron med egna ögon, som fått sitt namn från att man ända fram till 1914 fick betala tull för att komma in i stadskärnan.

Morups Tånge

Det 210 hektar stora naturreservatet Morups Tånge är en trevlig dagsutflykt för den som befinner sig i Falkenberg. Här får man ta del av mycket av det halländska kustlandskapet på en och samma gång, med både vacker omgivning och rikt djurliv. Många fågelskådare besöker platsen men även barnfamiljer och vandrare. Se den ståtliga fyren på nära håll, som stäcker sig 28 meter upp i luften.

En dag på stranden

Falkenberg är en av Sveriges kommuner som har allra mest strandkust, närmare bestämt 17 kilometer. 13 av dessa består av just sandstränder och resterande 4 av klippor. Här finns gott om fina och välskötta stränder för den som vill njuta en dag av sol och bad med sand mellan tårna, eller en fin klippa att lägga ut picknickfilten på.
Stugor i Falkenberg uthyres