Hyra stuga i YstadLängst ner i Skåne finner man den idylliska kuststaden Ystad, som är ett väldigt populärt turistmål. Med vackra omgivningar, närheten till havet och många olika sevärdheter är det inte så konstigt, och för den som vill hyra stuga vid sitt besök finns många alternativ. Öppna dörren och släpp in morgonens första havsbris, eller välj en stuga nära centrum. Oavsett önskemål för vistelsen det ett bra val.
visa mer …

Tre saker att göra

Välbevarade och färgglada hus och kullerstensgränder gör Ystad till en mysig stad att bara strosa runt i men det finns även många sevärdheter och upplevelser här. Bada i pool eller vid någon av dom långa sandstränderna, eller lär dig mer om den sydsvenska historian. Här finns aktiviteter för alla åldrar, både för regniga och soliga dagar.

Ystads Kloster
Denna ikoniska sevärdhet har stått på samma plats ända sedan 1267 och är en av Sveriges mest bevarade byggnader i sitt slag. Byggnaden har under åren fungerat som kloster, hospital och bränneri, och gillar man gamla byggnader och arkitektur är klostret en plats man måste besöka. Här finns även sedan 1912 Ystads kulturhistoriska museum. I området utanför finns bland annat en örtagård, en pionträdgård och ett rosarie.

Ystads konstmuseum
Mitt i centrum ligger stadens konstmuseum som bjuder på sydsvensk och dansk konst. Museet har en egen konstsamling som alltid visas upp, och några av utställningarna är tillfälliga och byts ut med jämna mellanrum men innehåller alltid både samtida och traditionella verk för besökarna att beskåda.

Djurpark och utomhusbad

På Ystads Djurpark finns djur från alla världens hörn. Vad sägs om Zebror, giraffer och antiloper blandat med vanliga grisar och små marsvin? Gå runt bland parkens alla djur för att sedan avrunda dagen vid utomhusbadet. Här finns två pooler i olika storlekar med tillhörande rutschkanor, och vid sidan av finns även flera lekparker och grillplatser.
Stugor i Ystad uthyres