Hyra stuga i SimrishamnSimrishamn och Österlen är känt för sina naturupplevelser. Hit kan man åka för att bara vara – för att ta en dag i taget, och för att slappna av. Men det är också en plats med mängder av aktiviteter som kan utföras med familj och vänner.

Att hyra stuga här bjuder på valmöjligheter; en lugn semester – eller en fartfylld?
visa mer …

Att se och göra

Strosa längs fiskelägen, se häftiga sport- och racerbilar eller gå på Äppelmarknaden i Kivik. Här finns aktiviteter för såväl stora som små.

Stenshuvuds nationalpark

Vid ett besök i Stenshuvuds nationalpark bjuds på en vacker utsikt över hela Hanöbukten. Kustberg, vackra ädellövskogar och stränder samsas tillsammans i det vackra landskapet på Österlen. Här finns en stor biologisk mångfald värd att upptäcka.

Exempel på sevärdheter i Stenshuvud:

  • Toppen Stenshuvud
  • Fornborgsmuren
  • Naturum
  • Orkidéängen
  • Sandstranden

Glimmingehus och Ales stenar

Glimmingehus och Ales stenar passar bra att besöka under en och samma dag, speciellt om ni ska hyra stuga en bit bort härifrån och har en lång restid hit. Glimmingehus är Nordens bäst bevarade borg från medeltiden, och Ales stenar är landets största bevarade skeppssättning.

Skeppssättningen utförs av 59 stenblock, är 67 meter lång och 19 meter bred. Hit kommer mängder av besökare varje dag, under hela året. Här finns hantverkare, konstnärer och souvenirbutiker (och även Sjöräddningsmuséet) i nära anslutning.

Titta på häftiga bilar

Att titta på lyxiga bilar kan passa såväl stora som små, och kan vara ett utflyktsalternativ för er som ska hyra stuga i Simrishamn med familjen. På Autoseum finns det över 100 stycken exklusiva sportbilar, snabba racerbilar och dyra lyxbilar. De kallar sig själva för Ett av Europas förnämsta motormuséer och har nyligen förändrat och förbättrat sina utställningar.

Autoseum ligger strax utanför centrala Simrishamn, och kanske kan ni ta er hit till fots (eller cykel) om ni ska hyra stuga här.
Stugor i Simrishamn uthyres