Hyra stuga i Uddevalla


Uddevalla brukar kallas för Hjärtat i Bohuslän. Hit kommer årligen mängder av turister, till exempel för att båtluffa, gå på museum eller för att bara njuta av atmosfären. Staden är ganska liten, och för den som ska hyra stuga här, går det ofta utmärkt att ta sig runt till fots (eller med cykel) till de olika aktiviteterna.

visa mer …

Att se och göra I Uddevalla

Några av de mest populära aktiviteterna i Uddevalla görs utomhus. Hit hör till exempel att vandra på fjäll, paddla kajak i blankt vatten och att gå den vackra Strandpromenaden. Men här finns också Bohusläns museum, och en rad andra sorters attraktioner.

Bohusläns museum

I Bohusläns Museum finns händer det saker året runt. Här finns musikkvällar, föreläsningar, temadagar samt permanenta och tillfälliga utställningar att ta del av. Om ni ska hyra stuga i Uddevalla med barn, kan muséet vara ett gott utflyktsalternativ. Här finns nämligen Lekrummet, där man bland annat kan köra en ångare.

På entréplan visas tillfälliga utställningar, medan det på övervåningen finns utställningar om Uddevallas och Bohusläns historia och natur. På entréplan finns dessutom Konsthallen, med samtidskonst från kända konstnärer.

Bohusleden

Boshusleden går från Lindome i söder till Strömstad i norr. Den är uppdelad i etapper, och det finns sannolikt en passande sträcka nära det område där ni ska hyra stuga. Vissa väljer att göra kortare vandringsturer över dagen, medan andra vandrar den 37 mil långa sträckan över två eller fler dagar.

Längs sträckan passerar du bland annat torpruiner, hällmarker, myrar och delvis orörda skogar.

Badhusparken

Badhusparken är stadens mest populära park. Den ligger intill Södra hamnen, centralt i staden. Parken lockar barn och familjer i alla åldrar och är ett populärt besöksmål bland turister och lokalbor. Vid det gula tegelhuset, i nära anslutning till parken, finns Uddevalla Turistcenter som har öppet året om.

Stugor i Uddevalla uthyres