Hyra stuga på Orust


Orust kommun är ett välbesökt turistmål, beläget på soliga västkusten. Här finns campingar med stugby och andra små stugor att hyra för en idyllisk semester i skärgården. Besök ön Orust och närliggande öar i kommunen, njut av vågornas skvalpande ljud och bada från bryggor och vid stränder.
visa mer …

Vanliga turistmål i Orust

Västkusten på sommaren förknippas en hel del med sol, bad och restauranger som serverar nyfångade delikatesser från havet. I Orust finns många vackra sommarpärlor att utforska, där små fiskebyar, hamnar och butiker med lokala hantverk är några av dom saker man kan hitta när man ger sig ut på tur. Det finns även kända sevärdheter och göromål för den som kommer hit.

Sestervik Konstgalleri

På ön Orust ligger Sestervikens konstgalleri, som bjuder på en permanent utställning av glas och akvareller. Galleriet har även ett eget café som håller öppet från tidig vår till sen höst, och för cafégäster som även besöker galleriet finns möjligheten att njuta av fikat i orangeriet.

Käringön

Den bilfria ön Käringön är känd för sina smala gränder och vita trähus, rikligt med badplatser och släta klipphällar. Hit kan man ta sig med personfärja för att njuta av lugnet och den fina naturen, eller varför inte smaka på läckerheter från havet i någon av restaurangerna längs kajen. Även under vintern och hösten finns upplevelser att till gå här, till exempel bastu med uppfriskande vinterbad och hummerfiske.

Fiske med guide
För den som intresserar sig av fiske finns möjligheten att tillsammans med en erfaren guide ge sig ut i västkustens salta vatten för att fånga bland annat havsöring. Aktiviteten går att ta del av antigen från båt, och då i grupp om 1–3 personer, eller från land för 1–4 personer. Under turen får man som deltagare tips om både flugfiske och spinnfiske från den kunniga guiden, som även delar med sig av sina bästa fiskeplatser i området.

Stugor i Orust uthyres