Hyra stuga i Lysekil


Funderar du på att hyra stuga i Lysekil? Den här västkustpärlan bjuder sina besökare på en vacker skärgård, härligt bad och mängder av aktiviteter. Staden är relativt liten, och det går utmärkt att ta sig runt till fots eller med cykel till det man ska göra. Boenden kan hittas väldigt centralt, eller en bit utanför staden.

visa mer …

Att se och göra i Lysekil

Lysekil lämpar sig för att bara vara. För att slappna av och ta en dag i taget med bad, klippor och sol. Med det sagt, så finns det en hel del att hitta på för den som varva avslappningen med aktiviteter. Till exempel:

Dykning

I Gullmarsfjorden råder utmärkta förhållanden för dykning. Den är två och en halv mil lång, en till tre kilometer bred och är därmed den största fjorden i Bohuslän. Dessutom är det landets enda tröskelfjord. Som djupast är den 120 meter, vid en punkt som ligger en mil från mynningen. Tröskeldjupet är ungefär 45 meter. Här kan du dyka bland ålgräsängar, klippskrevor, stenrösen, platåer och raviner.

City-tuffen

City-tuffen passar bra för dig som vill upptäcka Lysekil – från en bekväm sittandes position. Måndag till fredag, vecka 23 – 33, går guidade rundturer med tåget. Du får bland annat se var du kan äta, sola, bada och handla – men du får också upptäcka mer kring stadens historia och dess sevärdheter. Fördjupande turer om sevärdheter och historia går på kvällarna. Turen kan påbörjas från 13 olika hållplatser, så kanske har du en nära där du ska hyra stuga.

Havets Hus

En populär attraktion i Lysekil är Havets Hus. Här kan ni se mängder av olika fiskar och djur som finns i vattnet nära staden. En höjdpunkt är tunnelakvariet, en tunnel av glas där man på nära håll ser fiskar runtomkring en. Passar utmärkt för såväl vuxna som barn.

Stugor i Lysekil uthyres