Hyra stuga på ÖsterlenSlättlandskapet Österlen ligger i sydöstra Skåne, och förutom den unika naturen finns både sevärdheter och roliga aktiviteter. Sköna semesterboenden finns på flera platser och för den som funderar på att stuga här finns nästintill oändligt med valmöjligheter. Skräddarsy stugvistelsen efter standard, komfort och prisklass, bo med direkt närhet till havet eller den lummiga naturen.
visa mer …

Saker att göra på Österlen

Österlen har mycket att bjuda på, alltifrån lugna och sköna stunder i naturen till läskiga spökvandringar. Cykla längs grusvägar och grönskande fält och ängar, bada i havet och njut av god och vällagad mat. Är man intresserad av kultur och historia finns många trevliga platser att besöka, så som gallerier, ateljéer och museum av olika slag.

Nordic Sea Winery
Från druva till färdig produkt. Nordic Sea Winery är ett unikt besöksmål beläget i Simrishamn, och här får man lära sig hela processen som krävs för att framställa ett riktigt gott vin, och det erbjuds guidade turer året runt. Efter turen väntar en vinprovning tillsammans med lokala delikatesser. Den häftiga byggnaden och dom vackra vinrankorna som sträcker sig mot himlen är värda ett besök för den som intresserar sig av viner och framställning av dessa.

Österlens museum
Traditionella så väl som digitala utställningar finns för beskådning på Österlens museum. Här finns även en hel våning för barn, som bland annat innehåller verkstäder för eget skapande. En av museets utställningar visar det lokala områdets historia så långt tillbaka som till forntiden men det finns även mycket annat att se och lära här.

Glimmingehus

På Österlen finns Nordens bäst bevarade medeltidsborg, som idag går under namnet Glimmingehus. Här bjuds det på spännande och intressanta visningar som handlar om den danske riddaren som lät uppföra borgen år 1499. Under sommaren hålls många evenemang i borgen, så som tornerspel och spökvandring. Dessutom får man prova på medeltidssysslor och hantverk av olika slag.

Läs mer om Österlen, se länktips:

Stugor i Österlen uthyres