Hyra stuga i ToftaTofta, med sina stränder och sitt läge nära Visby, är ett mycket populärt område att hyra stuga i på Gotland. Tofta strand brukar kallas för Västra Gotlands bästa sandstrand. Här finns kiosker, utomhuspool, restauranger, camping och möjligheter att hyra stuga. Strax söder finns dessutom möjlighet att testa på vattensport med vindsurfing.
visa mer …

Att se och göra i närheten

Den som ska hyra stuga har mängder av sevärdheter och attraktioner runt om på Gotland att besöka. Men vad kan man egentligen göra i närheten av Tofta, och stranden?

Kultur

I närheten av den populära badstranden finns det kulturhistoria att upptäcka. Ett exempel på det är Gnisvärds fiskeläge, där det fanns en hamn redan på vikingatiden. Idag finns här ett antal fiskebodar byggda på 1900-talet och ett vackert kapell som dateras tillbaka till 1830-talet.

Främst finns här Gotlands största bevarade skeppssättning. Det är en bronsåldersgrav som är 45 meter lång och som är byggd av stora stenar. Går man över vägen ser man ytterligare en grav som är äldre än den första.

Bad

Tofta strand behöver kanske ingen närmare presentation. Den kallas för västra Gotlands bästa sandstrand och är en av Gotlands mest kända stränder. Vid den allra nordligaste delen, vid Gnisvärds fiskeläge, kan man bada från stranden. Mot en avgift kan man också bada i utomhuspool, som ligger i anslutning till ett sommarkafé och en kiosk.

Sevärdheter

I närheten av Tofta finns ett antal sevärdheter. Till exempel:

  • Ekstakusten. Ekstakusten går från Djupvik till Hammarudden och kallas ofta för en av de vackraste platserna på hela ön. Hit har du nära om du ska hyra stuga i Tofta.
  • Paviken. En grund sjö som är en av öns fågelrikaste. Här finns bland annat knölsvan, grågås, snatterand, brun kärrhök, trana, vattenrall och skäggdopping.
  • Stora Karlsö. Strax utanför öns västkust finns Stora Karlsö, som är ett populärt besöksmål.

Stugor i Tofta uthyres