Hyra stuga på Tjörn


Tjörn erbjuder en hel del att uppleva och se för den som ska hyra stuga är. Samtidigt som det finns ett brett utbud av aktiviteter, är det dock även en plats som lämpar sig väl för att bara vara. Samtidigt som du har möjlighet att slappna av med bad och sol, kan du också välja att upptäcka det som ön har att erbjuda i form av attraktioner.

Ön ligger i hjärtat av Bohuslän, och finns på kustaxeln mellan Köpenhamn och Oslo. Att hyra stuga här innebär att hyra ett boende i ett vackert landskap med en härlig atmosfär.

visa mer …

Att se och göra på Tjörn

Konst, uteaktiviteter eller historia? Du väljer – men valmöjligheterna finns.

Konst

På Tjörn finns det mycket att se i konstväg, året runt. Till exempel finns konstrummet i Skärhamns Bibliotek, där konst, kulturhistoria och elevutställningar visas året om. Runt påsk finns den populära Konstvandringen, då ett antal konstnärer på ön öppnar upp sina ateljéer och tar emot besök.

Populärt är även Nordiska Akvarellmuseet, som ligger i Södra hamnen i Skärhamn. Här är en mötesplats för konst, natur och människor. Konsten är baserad på papper, pigment och vatten. Verk från Salvador Dali, Bill Viola och Elsa Beskow, med flera, har visats här ända från starten.

Uteaktiviteter

År 2014 rankades Bohuslän som det 7:e vackraste vildmarksområdet i världen. Tjörn, som utgör en liten del av landskapet, har en fantastisk natur och erbjuder aktiviteter som hör därtill. Här kan du till exempel fiska, bada eller klättra. Det finns många platser för klättring, och såväl nybörjare som erfarna kan göra det här.

Dessutom finns ett antal utsiktsplatser, cykelleder och vandringsleder. Populärt är till exempel att gå upp på Vetteberget, som är öns högsta punkt, och njuta av utsikten. Oavsett var ni planerar att hyra stuga har ni alltid nära till vacker natur.

Stugor på Tjörn uthyres