Hyra stuga i Löttorp


På norra Öland finner man sommarpärlan där många turister gärna stannar till i en eller ett par dagar. Att hyra stuga här ger extra mersmak på semestern, och det finns flera alternativ att välja mellan. Stort eller litet, dyrt eller billigt. Kring hela Öland finns gott om stugor att hyra oavsett vad man letar efter och det gäller även områden i och kring Löttorp.
visa mer …

Saker att göra i Löttorp

Även om Löttorp är en ganska liten by finns det trots allt en hel del att göra. Landmärken och sevärdheter, roliga aktiviteter för barn och såklart möjlighet till sol och bad. Är man sugen på en bit mat finns en hel del restauranger att tillgå, och såklart finns fika och glass att köpa på olika ställen.

Sandviks kvarn
En av dom stora sevärdheterna i Löttorp är Sandviks kvarn, som också är Sveriges, och faktiskt en av världens största. Kvarnen är av holländsk modell och byggdes ursprungligen 1856 och har blivit såld och nedmonterad sedan dess. 1909 uppfördes den sedan på nytt, på sin nuvarande plats, och idag finns restaurang i bottenvåningen. På området finns även glassbar och minigolf.

Lådbilslandet
En av öns största turistattraktioner är Lådbilslandet, där både stora och små kan roa sig i ett en uppbyggd miniatyrstad. Längs vägarna i staden, som innefattar bland annat broar och rondeller, tar man sig fram med bilar med riktiga motorer. Att ta Lådbilslandets körkort är populärt bland dom små, lika väl som dom karuseller, hoppborgen och hinderbanan som finns här.

Källa Ödekyrka
Gillar man historia är Källa Ödekyrka en plats att besöka. Den är idag en bevarad kyrkoruin och det som gör den speciell är att den byggdes med två våningar, för att fungera som försvarsbyggnad. Invändigt finns idag inte så mycket kvar av kyrkan, men utanför finns gamla gravhällar samt S.t Olofs offerkälla. Platsen inger en speciell atmosfär och har man vägarna förbi är den väl värd ett besök.

Stugor i Löttorp uthyres