Hyra stuga i ByxelkrokByxelkrok är en småort på norra Öland som bjuder på massvis med sol, god mat, evenemang och annat smått och gott. Här bor man med närhet till populära Böda Sand och platsen är perfekt för den som vill komma en bit ifrån alla andra semesterfirare. Hyr en stuga på camping eller i stugby, eller varför inte av en privat uthyrare. Att ha sitt eget krypin sätter guldkant på semestern.
visa mer …

Tre saker att göra

Byxelkrok må vara litet men här finns ändå mycket att se och göra. Den unika naturen är en upplevelse i sig och här bjuds dessutom på evenemang av olika slag med jämna mellanrum. Upplev norra Ölands guldkorn på cykel eller med bil, oavsett så finns det något som passar för alla.

Långe Erik
Sedan 1845 har den vita kalkstensfyren Långe Erik varit ett av Ölands landmärken och en trevlig sevärdhet, som är perfekt för en dagsutflykt. Fyren är belägen på Ölands norra udde, och förutom den 32 meter höga skapelsen i sig finns även fina omgivningar med plats för picknick och utmärkta promenadslingor.

Byxelkroks hamn
När man strosar i hamnen och kollar på båtarna som lagt till kan man passa på att shoppa något fint i någon av sjöbodarna. Här finns både kläder, böcker, konst, hantverk, fina presenter och mycket annat för den som vill köpa med sig ett minne hem. Stanna till på hamnpuben för något gott att dricka alldeles vid kajkante,n eller ta en bit mat i någon av restaurangerna.

>Spela golf
För golfaren finns den fina 9-hålsbanan Storängen som har öppet i stort sett hela året. Undantagen är vid frost och snö. Banan är en parkbana i öländskt ängslandskap, som trots få hål är ganska utmanande även för vana spelare. Banan har två olika spelalternativ så är det av betydelse kan man i förväg kolla upp vad som gäller för den aktuella dagen.
Stugor i Byxelkroguthyres