Hyra stuga i Färjestaden


Färjestaden är Ölands största tätort och hit lockas många semesterfirare varje år. Staden bjuder på både sevärdheter och roliga aktiviteter som passar för hela familjen och det finns många boendemöjligheter för den som planerar ett besök. Att hyra stuga är populärt och ger en bekväm hemmakänsla även på semestern. Det finns många möjligheter men också mycket att fundera över innan man bokar, så här följer några bra tips.
visa mer …

Att tänka på när du ska hyra stuga

Öland är ett populärt resmål bland turister, framförallt under sommaren. Den som planerar att hyra stuga i Färjestaden eller i något annat närliggande område bör därför vara ute i god tid med sin bokning. Jämför gärna olika stugor och uthyrare innan du fattar ett beslut.

Att hyra stuga privat kan vara ett lönsamt alternativ men tänk på att komma överens med hyresvärden om vad som gäller redan i förväg. Hur ska betalning och städning gå till, vad gäller om något skulle gå sönder och så vidare. Räta ut alla frågetecken så att det inte uppstår några missförstånd eller konflikter i samband med vistelsen.

Stugans standard – När man ska hyra stuga finns det många varianter att välja mellan och det kan vara klokt att fundera på vilken standard man har behov av. Finns rinnande vatten till exempel, och behöver man packa med sig egna sängkläder och annat? Kolla hur det ser ut med parkeringsmöjligheter och annat som känns viktigt just för dig och ditt sällskap.

Boka i tid – Öland är en av landets mest populära turistdestinationer under sommarhalvåret så var ute i god tid med bokningen. Många bokar boenden ett helt år i förväg för att försäkra sig om att inte bli utan, och efterfrågan är väldigt stor på alla typer av semesterboenden. Ju högre krav man har på sitt boende desto längre i förväg behöver man boka.
Stugor i Färjestaden uthyres