Hyra Stuga i VimmerbyVimmerby i Småland är ett populärt turistmål för många barnfamiljer, speciellt på sommaren. I den gemytliga lilla staden kan man vandra längs kullerstensgator och göra ett besök hos Pippi Långstrump. Stugor finns att hyra både privat och hos uthyrare och är det perfekta alternativet för alla budgetar, både stora och små.
visa mer …

Barnaktiviteter i Vimmerby

Det är inte för intet som många barnfamiljer besöker Vimmerby. Det självklara besöksmålet för dom flesta är Astrid Lindgrens värd, samt författarens eget barndomshem. Staden erbjuder även shopping och god mat och är otroligt trevlig att bara strosa runt i under ljumma sommarkvällar.

Astrid Lindgrens Värld

Den sagolika platsen Astrid Lindgrens värld roar både stora och små besökare. Träffa Pippi, Emil och Karlsson på taket och njut av en föreställning på Sveriges största utomhusteater. I parken finns flera fina picknicställen för den som vill ha med sig egen matsäck men det finns även flera restauranger att tillgå för den som hellre vill det. Den som besöker parken på hösten kan ta del av en småländsk höstmarknad som hålls varje år.

Passa även på att besöka Astrid Lindgrens Näs, där Astrid själv är född och uppvuxen. Den här platsen har inspirerat till många av hennes folkkära figurer och böcker. Huset är bevarat i samma skick och till och med med samma möbler som när författaren själv bodde där som barn, och det erbjuds guidade turer.

Virum älgpark
Ståtliga älgar och dovhjortar i sin egen miljö, i vacker omgivning kan man beskåda på riktigt nära håll på Virum älgpark. Följ med på en guidad safaritur med djuren på bara en armlängds avstånd, mata dom med lämpliga godsaker och känn på den mjuka pälsen. Man färdas i vagnar med tak och öppna sidor så även om det skulle regna så sitter samtliga i sällskapet skyddade. Börja eller avsluta besöket med fika i gammaldags och mysig miljö på Älglogen.
Stugor i Vimmerby uthyres