Hyra stuga i VaxholmVaxholm, småstadsidyllen som ofta kallas för skärgårdens huvudstad, är ett av dom mest attraktiva turistmålen i närheten av Stockholm. Vaxholms kommun består av sammanlagt 70 öar och för den som vill hyra stuga som semesterboende finns både stort och smått att välja mellan. Att bo i stuga sätter guldkant på skärgårdslivet och skapar minst sagt en unik känsla.
visa mer …

Vanliga turistmål i Vaxholm

Vaxholm är välbesökt året runt, och på ett år kommer drygt en miljon turister hit för att ta del av havet, naturen och staden med sin pittoreska stadskärna. Här finns familjeaktiviteter, historia och kultur att roa sig med, och dessutom hålls det många olika evenemang här.

Vaxholm Skypark
För den som letar efter en spännande och häftig upplevelse är Vaxholm Skypark en perfekt aktivitet för hela familjen. Ta dig fram bland träden mellan plattformar med klättring, balansgång och zip lines. Banorna finns på flera olika höjder och svårighetsgrader, och är lämpliga för barn från 5 år.

Vaxholms Kastell

Fästningen på Vaxholm är ett känt landmärke byggdes redan i början av 1500-talet, med beslut från Gustav Vasa. Fram till 1877 höll försvaret till i fästningen och att sedan fungera om utbildningsplats för kustartilleriet. Sedan 2005 finns inte längre någon militär verksamhet här, men byggnaden är fortfarande välbesökt av många turister. Området andas historia och det finns mycket att både se och göra. Många stora evenemang, bland annat konserter, hålls här och det anordnas roliga aktiviteter för både vuxna och barn.

Båtturer
Befinner man sig i skärgården är det givet med någon typ av båttur. Från Vaxholm finns flera möjligheter att ta sig med båt, bland annat en trevlig rundtur med ångbåt. Gillar man mer fart finns möjlighet till äventyr med RIB-båt. Vill man skräddarsy sin tur själv med strandhugg, sälsafari eller sightseeing finns även taxibåtar att tillgå.
Stugor i Vaxholm uthyres