Hyra stuga i VäxjöResidensstaden Växjö bjuder på skoj för både vuxna och barn, och för både stora familjer och mindre sällskap finns stugor att hyra efter olika önskemål. Bo nära centrum för närhet till stadens sevärdheter, eller en liten bit utanför för att kliva rakt ut i den fina naturen. Att hyra stuga ger ett bekvämt boende för hela familjen oavsett vilka krav man har.
visa mer …

Populära turistmål i Växjö

God mat på stadens restauranger, fikastunder på ett mysigt café och mycket kultur av olika slag är några av dom saker som finns att uppleva i Växjö. För barnen finns bad och roliga lekparker, och för vuxna finns spännande historia att ta del av. Njut av en dag i stadskärnan eller spendera den ute i det fria, både staden och naturen har mycket att erbjuda sina besökare.

Aqua Mera
Besöker man Växjö med barn är Aqua Mera en uppskattad och fartfylld upplevelse för hela familjen. Äventyrsbadet har bland annat klätterväggar, forsar och rutschkanor där barnen kan roa sig själva, medans dom vuxna kopplar av i bubbelpoolen eller i bastun. För dom allra minsta finns en egen avdelning med ett minibadland med lagom tempererat vatten att plaska i.

Kronobergs slott
Ca 8 km norr om Växjö centrum finner man den gamla slottsruinen där Gustav Vasa och hans söner en gång i tiden hägrade. Här finns mycket av den svenska historian bevarad och för den som är intresserad finns möjlighet till guidade turer genom det gamla slottet. I närheten kan man köpa både mat och fika om man vill ta en paus i rundvandringen.

Utvandrarnas hus

Mer kultur och historia finns att hitta i Utvandrarnas hus, som invigdes redan 1968, och är Nordens största institut med inriktning på emigrationen till Nordamerika. Här finns utställningar och gamla arkiv att ta del av men även ett bibliotek och en forskningsverksamhet. I Mobergrummet finns originalmanuskript, foton och andra föremål som speglar Vilhelm Mobergs författarskap kring utvandrarromanerna.

Övrig tips runt Växjö

Det kan vara ett ypperligt tillfälle för den stora festen att hyra en stuga för ändamålet, och att komplettera med tex ett stort partytält som sätts upp vid stugan kan vara en bra idé om ni först säkerställer att stugvärden godkänner det.
Stugor i Växjö uthyres