Hyra stuga i VästervikVid ett besök i Västervik finns många alternativ både när det gäller aktiviteter, upplevelser och boenden. Stugor finns i flera olika utformningar och storlekar, med närhet till skärgårdens skvalpande vågor, eller centrum för den som hellre föredrar det. Stuglivet passar dessutom bra både för barnfamiljen lika väl som för den som reser ensam.
visa mer …

Vanliga turistmål i Västervik

Kommer man för första gången till Västervik finns mycket att upptäcka. Har man varit här innan har man kanske redan hittat sina guldkorn, som till exempel dom över 5000 öarna och kobbarna i skärgården eller någon av stadens historiska platser. Lugna stunder eller uppfriskande äventyr, det är för besökaren att själv välja.

Upplevelsebad
För barnfamiljen är Västerviks upplevelsebad en perfekt dagsaktivitet. Badet bjuder på rutschkanor, vågströmmar, hemliga grottor och varma källor. Det finns flertalet pooler omgivna av härlig miljö, som passar för alla åldra och som närmast påminner om medelhavet. Även badets restaurang är inspirerad av just medelhavet och här finns möjlighet att njuta av god mat ute på den soliga terrassen.

Västerviks museum

För att lära sig mer om staden och dess historia passar ett besök på Västerviks museum bra som utflyktsmål. Här finns flera olika utställningar och i området finns en gammal smedja och några gamla torp. I Unos torn, som mäter 34 meter ovan mark, får man ta del av en slående utsikt över Gamlebyviken. I museibutiken finns böcker och hantverk att köpa.

Guidade turer i naturen
För den äventyrslystne finns guidade turer inom fiske, kajakpaddling och klättring att tillgå. Fiska i dom bästa vattnen, paddla fram genom magisk skärgård eller klättra mot bergstoppar runt om i hela kommunen. I samtliga aktiviteter ingår utrustning, och både fiske- och kajakturerna finns att välja med olika tidsåtgång där fika eller mat bjuds under turen. För klättring är det en halvdag som gäller.
Stugor i Västervik uthyres