Hyra stuga på SmögenSmögen är känt som en riktig sommarstad. Tillsammans med Kungshamn och Sotenäs är det bland de mest populära besöksmålen på Västkusten, och i hela landet. Här finns ett unikt skärgårdslandskap, mängder av restauranger samt en härlig och, under högsäsong, en fartfylld atmosfär på sina ställen. Den som ska hyra stuga här kan vänta sig en tid med sol, bad, god mat och roliga aktiviteter.
visa mer …

Att se och göra

Mycket av aktiviteterna i Smögen med omnejd handlar om att uppleva naturen. Att hyra stuga här rimmar bra med det – men så finns det också butiker, restauranger och ett nattliv att utforska.

Upplev naturen

Den som ska hyra stuga i Smögen har nära till olika typer av naturupplevelser. Även om turisterna till störst del samlas här på sommaren, så kan det vara lika givande att besöka staden under höst, vår och vinter.

Till exempel finns ett antal vandringsleder i närheten av staden. Ibland går de genom hagar, över privata marker och genom betesmarker. Samtidigt som du har en vacker utsikt kan du komma nära kor och lammungar, till exempel.

Det finns också möjligheter att hyra kajak och mountainbike här. Andra populära naturaktiviteter är till exempel klättring, dykning, snorkling, fågelskådning och havsfiske.

Ät lokalproducerat

I Smögen och områdena omkring (bland annat Sotenäs och Kungshamn) hittar du mycket närodlat och lokalproducerat. Det kan till exempel vara jordgubbar, potatis, glass och whisky. Här finns många mindre lokala företag vars produkter håller god kvalitet.

Till exempel kan du utforska följande:

  • Smögen Whisky. En lokalproducerad whisky som tillverkas strax sydväst om Hunnebostrand, vid en gård som heter Ståleröd. Vid besök kan gruppbokning ske – annars finns särskilda besökstider.
  • Lilla Glassverkstan. Lilla Glassverkstan ligger en liten bit utanför Kungshamn. Här tillverkas glass utan färgämnen och aromer, och av naturliga råvaror. Under högsäsong finns här ett populärt kafé.

Stugor i Smögen uthyres