Hyra stuga i Småland

Hyr stuga eller torp i Smålands inland med Kronobergs och Jönköpings län. Här finns Smålands största städer Växjö och Jönköping. Småländska skogar bjuder på ro, avkoppling, mysigt boende och aktiviteter som besök i Glasriket och fiske i många sjöar. Hitta stugor vid Smålands kust med skärgårdarna Tjust och Misterhult som sträcker från Loftahammar ned mot Mönsterås. Söderut finns Kalmar slott och i de inre delarna kan man hyra stugor och torp nära Astrid Lindgrens Värld och Glasriket.
visa mer …

Hyra stuga i Småland

Landskapet Småland innefattar ett helt gäng av olika städer och orter. Här finns mycket att göra och vill man hyra stuga så finns mycket smått och gott att välja mellan. Det skogrika landskapet har många sjöar och att bo intill någon av dessa är ett mysigt alternativ. Är man ute på familjesemester kan man bo med närhet till någon av alla parker och aktiviteter som erbjuds för att slippa onödiga bilresor.

Barnaktiviteter i Småland

Småland är minst sagt en rolig plats för barnen. Mängder av spännande aktiviteter och dessutom flera olika temaparker som passar för alla åldrar gör det här till den perfekta platsen för familjesemestern. Vilda västern, spännande sagor och fartfyllda äventyr finns att hitta här.

High Chaparall
Häftiga miljöer och spännande föreställningar är några av dom saker man kan ta del av på High Chaparall. Temaparken speglar 1800-talets Amerika och här finns både indianer, cowboys och banditer. Shower med Lucky Luke och Dalton spelas dagligen, och när man inte beskådar bankrån och andra tokigheter kan man bland annat vaska guld och åka tåg genom parkens olika delar.

Astrid Lindgrens värld
Älskade Astrid Lindgrens värld ligger givetvis i Småland, där författaren själv är född och dessutom har hittat mycket av sin inspiration. Träffa Emil i Lönneberga eller Pippi Långstrump på Villa Villekulla. Här spelas teater och man får som besökare möjligheten att kliva rakt in i dom sagolika miljöerna som byggts upp. Ta med egen picknik eller är gott i någon av parkens restauranger.

Isaberg Mountain Resort
Om barnen inte fått nog av äventyr finns denna spännande fritidsanläggning, som erbjuder aktiviteter i form av vandring, kanot- eller kajakpaddling, golf, hinderbana, zip-line och flera olika lekplatser. Här finns något att göra för hela familjen och under sommaren arrangeras skattjakter för dom allra minsta. För den som gillar att cykla är detta även södra Sveriges största mountainbike-destination och det finns banor som lämpar sig för både eliten och motionären.

Se fler Stugor i Småland på Stugknuten >>

Länkar

» Mera om Småland

» Glasriket – 15 glasbruk i södra Småland

» High Chaparral – Nöjespark utanför Gnosjö på temat vilda västern

» Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

» Smalspårsjärnväg Västervik-Hultsfred

» Visfestivalen i Västervik

Stugor i Småland uthyres