Hyra stuga i RoslagenDet vackra kustområdet Roslagen, norr om Stockholm, lockar många turister och besökare. Att hyra stuga här ger många möjligheter till en flexibel vistelse och på flera platser runt om i området finns både stugbyar och enskilda stugor att tillgå. Bo på någon av öarna i skärgården eller en bit in på fastlandet, vad man än önskar finns det mesta att hitta här.
visa mer …

Populära sevärdheter i Roslagen

Roslagen innefattar både öar och fastland har totalt sett en ganska stor yta. För den som är här för att upptäcka vad området har att erbjuda finns en hel del sevärdheter och fina platser.

Österbybruks Herrgårdsområde

En plats som är väl värt ett besök för den som befinner sig i Roslagen är Österbybruks herrgård och dess närliggande område. Herrgårdens historia stäcker sig tillbaka till 1400-talet, och bara den ståtliga byggnaden är en sevärdhet i sig. Idag finns även mycket annat i området, så som Orangeriträdgården, Klensmedjan och Sadelmakarlängan. Här finns bland annat fina hantverk att köpa.

Batteri Arholma

Upplevelsemuseet Batteri Arholma är en gammal militäranläggning som byggdes för Kalla kriget. Under berget gömmer sig en anläggning med flertalet lokaler, så som logement, kök och sjukvårdsrum. Anläggningen var på sin tid en topphemlig plats och hade plats för 340 man. Idag hålls guidade turer genom hela försvarsanläggningen och besökarna får ta del av hur det var att bo och verka här. Guiderna är experter på militärhistoria och berättar allt om batteriet och dess uppgifter. Ta med hela familjen och förundras över hur mycket som gömmer sig under jord!

Edsbro Kyrka

Den vackra Edsbro kyrka från 1200-talet syns väl på håll med sina fina prydnader som pryder taket. Kyrkans långvägg på den norra sidan saknar fönster för att hålla borta allt det onda, som sas komma just norrifrån. I kyrkorummet finns dramatiska målningar som uppfördes kring 1600-talet, och storklockan från 1300 är en av landets äldsta. Här finns mycket historia att ta del av och dessutom är det är väldigt vacker plats.
Stugor i Roslagen uthyres