Hyra stuga i KarlskronaSkärgårdsnära Karlskrona är en populär destination att hyra stuga i. Miljön lämpar sig väl för att slappna av, ta en dag i taget och besöka någon av de lokala attraktionerna. Det är Sveriges sydligaste skärgård och består av 1 650 öar, skär och kobbar. Den som vill hyra stuga här kan välja något lite närmare stan – eller en bit ut på glesbygden.
visa mer …

Att se och göra

För den som ska hyra stuga i Karlskrona finns en rad olika aktiviteter att välja mellan. Allt från att fiska, bada och slappa i skärgården, till historia och arkitektur.

Marinmuseum

På Marinmuseum, som är stadens mest besökta attraktion, får du lära dig om den svenska marinens historia. Du får bland annat titta närmare på galjonsfigurer, båtar, ubåtar och gamla vapen – ända från stormaktstiden fram till idag.

Arkitektur med världsarvsstatus

Sedan 1998 är Karlskrona med på UNESCOs världsarvlista. Kyrkor, stora torg, paradgator och försvarsverk har lockat turister till staden sedan en tid tillbaka. Grunden till staden började läggas år 1680, när Karl XI beslutade att anlägga Sveriges marinbas här. Marinbasen ligger fortfarande på samma plats – tillsammans med en rad andra byggnader som är värda att titta på.

Motiveringen från UNESCO talar bland annat om att Karlskrona är en utomordentligt välbevarad europeisk örlogsstad, och att staden är den mest kompletta av dem som ännu finns kvar.

För barnen

För er som har barn och ska hyra stuga i Karlskrona finns det en hel del aktiviteter att hitta på. I stadens turistbyrå kan ni köpa ett förmånskort som ger rabatter och erbjudanden. Vissa hotell och stugbyar bjuder på kort till barnen.

Populärt bland barnen är Barnens Gård, där det bland annat finns ett vattenland och ett lekland. Här finns också djur som barnen får klappa och hjälpa till att sköta. Perfekt för barn med spring i benen.
Stugor i Karlskrona uthyres