Hyra stuga i IdreIdre fjällområde finns i Dalarna nära gränsen till Norge. Nära Idrefjäll ligger Fjätervålen och några mil nodväst ut ligger Grövelsjön, Huskläppen samt Björnliden/Lövåsen. Här finns skidanläggningar med nedfarter som passar såväl nybörjare som avancerade utförsåkare, men även fina skidspår för längdåknig.
visa mer …

Sommar som vinter är Idre ett populärt resmål för den som gillar att vistas i naturen. Stugor finns att hyra i flera olika varianter, så som timrade fjällstugor eller byggen i modern tappning. Spänn på dig skidorna på bron och bege dig direkt ut i skidbacken, eller välj en stuga nere i byn. Här finns varianter som passar olika storlekar på både familj och plånbok.

Saker att göra i Idre

Idrefjällen förknippas ofta med vintersport, till exempel skidåkning, hundspann och skoterkörning men den dalska fjällen har mycket att erbjuda även under vår, sommar och höst. Här finns mängder av aktiviteter för hela familjen, alltifrån spelhall och minigolf till forsränning, och är alltså en bra plats för den som vill ha en aktiv semester.

Skidåkning i Idre

Vintern är Idres bästa säsong som bjuder på skidåkning i världsklass. Här finns speciella barnområden för nybörjaren och avancerade pister för proffsåkaren. Totalt finns 40 nedfarter med olika svårighetsgrader, och hela 26 liftar. Här hittar man dessutom en av Nordens brantaste backar, Chocken, som är en utmaning även för den mest erfarne. Vill man inte åka utför finns även 86 km längdspår att njuta av i sagolika fjällmiljöer.

Forsränning

Prova på fartfylld rafting i något av Idres närliggande vatten och forsar! Tillsammans med erfarna guider finns möjlighet till både familjeturer och mer avancerad forsränning där man tar sig fram i säkra gummibåtar i strömmande vatten. Utrustning så som våtdräkt och hjälm ingår i priset och man behöver inga förkunskaper för att delta.

Idre Aktivitetscenter

Sporthall, gym, spelhall, bowlingbanor och lekrum är några av dom saker som finns att tillgå på Idre aktivitetscenter. Dessutom finns både inomhus- och utomhusbad med tempererat vatten, och barnpool och så kallade funballz. Här finns något att göra för alla familjens medlemmar, sommar som vinter, och dessutom utlovas skratt och glädje i mängder.

Se fler Stugor i Idre på Stugknuten >>

Stugor i Idre uthyres