Hyra stuga i HöganäsFör den som besöker Skåne och staden Höganäs finns många fina stugor i olika områden att hyra, i varierande storlekar och utformningar. Att bo i stuga är bekvämt för semesterfirare i både stora och små sällskap och man erbjuds en bekvämlighet som annars är svår att hitta.
Höganäs har dessutom aktiviteter och sevärdheter som passar för alla åldrar, och att spendera några dagar här gör ingen besviken.
visa mer …

Vanliga turistmål i Höganäs

Vill man ge sig i väg på utflykt för att ta del av stadens sevärdheter och göromål finns mycket att välja bland. Hamnen är ett välbesökt område och staden var från första början ett fiskeläge. Dessutom finns naturreservat, parker, vackra kyrkor och slott och flertalet museum

Höganäs museum och konsthall
Konsthall med galleri, museum med utställningar och en butik med spännande föremål och hantverk. På Höganäs museum och konsthall finns allt i ett och är väl värt ett besök. Byggnaden, som en gång i tiden var en ångdriven mjölkvarn, uppfördes redan 1814. Sedan 1925 är det ett museum, och här får man till stor del ta del av stadens egen historia och se föremål och fotografier från långt tillbaka. För barnen passar ett besök i dinosauriekammaren och gruvbion utmärkt.

Krapperups Slott

Det vackra gamla slottet beläget på den skånska västkusten uppfördes i mitten av 1500-talet och lockar många besökare. Utanför slottet finns även en park, och för både slott och park finns guidade turer för den som vill veta mer om godsets historia. Handla något fint i slottsboden eller ta en fika i cafét, som också finns på området.

Sveriges Cirkusmuseum

Cirkusmuseet är ett relativt nyöppnat museum, som slog upp portarna år 2007. Här bjuds besökarna på cirkushistoria tillsammans med gammal rekvisita som använts av akrobater, lindansare och clowner. Här finns även riktigt gamla clowndräkter, affischer och fotografier ända från 1890-talet.
Stugor i Höganäs uthyres