Hyra stuga i Duved


Fjälldestinationen Duved ligger i Åre, och bjuder på fina aktiviteter året runt. Vandring, skidåkning och vackra omgivningar precis utanför stugdörren lockar många besökare. Här finns stugby med många fina stugor för den som önskar hyra ett naturnära boende med flexibla möjligheter. Andra boenden finns även i närliggande områden, både stora och små, för att kunna ta emot besökare med olika önskemål.
visa mer …

Tre saker att göra i Duved

Duvet bjuder mestadels på natursköna upplevelser men här finns även hantverk, kultur och historia att ta del av. Den vackra gamla kyrkan är ett välbesökt turistmål och nere i byn finns även restauranger och pubar, om man vill lyxa till det lite extra efter en lång dag i skidbacken eller på vandringsleden.

Skidåkning

För den som besöker Duved under vintern finns möjlighet att åka skidor både på längden och utför. Här finns turspår för den som vill ge sig ut på långa turer, samt elljusspår inne i Duvedby. Vill man hellre åka utför finns möjlighet att köpa liftkort som ger tillgång till samtliga liftar både i Duved och Åre. Kortet gäller även för skidbussen som går mellan dom olika stationerna.

Åre Glashytta

I Duveds gamla stationshus finns idag Åre Glashytta, där man själv har möjligheten att prova på glasblåsning om man så önskar. Förutom verkstad finns även butik och galleri, där alla produkter är formgivna och skapade på plats. I det breda sortimentet finns något som passar för alla smaker och plånböcker, och glashyttan utlovar en upplevelse utöver det vanliga.

Tännforsen

Vattenfallet, som är Sveriges största, är en del av Indalsälven som binder samman sjöarna Tännsjön och Östra Noren. Med en bred på drygt 60 meter och en total fallhöjd på 37 meter passerar här mellan 200–400 kubikmeter vatten per sekund, vilket skapar en otroligt häftig upplevelse. Tännforsen är ett av Jämtlands mest besökta turistmål, är klassat som ett naturreservat och väl värt ett besök.
Stugor i Duved uthyres