Hyra stuga i Åhus


Åhus, beläget i Kristianstads kommun, är ett välbesökt ställe av många turister framförallt under sommarhalvåret. Hamnorten har trots sin ganska lilla storlek mycket att erbjuda, och många som turistar här föredrar bekvämligheten med att hyra stuga som semesterboende. Stugor efter alla typer av krav och önskemål finns att hitta både centralt och en bit utanför, i en mängd olika utföranden.
visa mer …

Populära turistmål i Åhus

Gå längs strandpromenaden, köp glass på kullerstenstorget eller ta del av den historia som kommer härifrån. Oavsett vad man är sugen att hitta på så finns det här något för alla. I Åhus kan man både äta och dricka gott, njuta av lugnet, och för den shoppingsugne finns många små butiker att handla i.

Åhus torg

Inte mindre än fem små gator leder in till Åhus torg, där det finns mycket fint att se. Marken täcks än idag av kullersten och sevärdheter finns bland annat i form av Mariakyrkan som reser sig mot himlen i torgets norra del, och har gjort det sedan 1100-talet. Intill finns det gamla rådhuset som idag inrymmer ett museum.

Åhusbryggan

I skimrande dagsljus, vid solens uppgång eller nedgång är Åhusbryggan definitivt värd ett besök för den som är på befinner sig här, och den är förmodligen en av ortens mest fotograferade platser. Den byggdes 1998 och sträcker sig 120 meter ut i havet. Runt om bryggan finns en fin och välbesökt sandstrand som passar bra för lata dagar i solen.

Aosuem Kulturhus
För den som gillar konst och kultur är ett besök på Aosuem kulturhus en spännande plats att besöka. Här finner man utställningar och evenemang kring musik, teater, film och litteratur.
Året runt presenteras olika typer av utställningar från intressanta konstnärer. Här finns också mycket att lära om Åhus egen historia med hjälp av både fakta, kuriosa och gamla skrönor.

Stugor i Åhus uthyres