Hyra stuga i SkärgårdenMånga drömmer om att spendera sin semester i en stuga vid havet, och tack vare Sveriges rika skärgårdsliv finns många möjligheter. Ska man hyra en stuga på öst- eller västkusten, i norr eller söder beror såklart på vad man är ute efter med sin vistelse, men gemensamt för dom flesta platser är att det finns många olika typer och modeller av stugor att tillgå.
visa mer …

Tre saker att göra i skärgården

Oavsett var man väljer att spendera sin skärgårdssemester finns liknande saker att göra. Båtturer, fiske, sol och bad är givna aktiviteter för den som intresseras av just skärgårdslivet. Närheten till havet skapar ett speciellt lugn och man ska se till att ha tid över till att bara njuta av det.

Guidade fisketurer

Gillar man att fiska erbjuds det på många platser i landet fisketurer med kunniga och erfarna guider. Nybörjarturer eller turer för den som redan fiskar på avancerad nivå, i stora grupper eller i små. Är det fisket som står i fokus kan det vara klokt att välja plats efter vad som erbjuds, eftersom utbudet på turer kan variera beroende på var man befinner sig.

Bland kobbar och skär med båt

Precis som att det är relativt enkelt att hitta fisketurer i skärgården är det också lätt att ta sig fram i närområdet med båt. Det finns gott om båtuthyrningar men även turbåtar som erbjuder både korta och längre dagsturer i närområdet där man befinner sig. Att ge sig ut en dag eller två på havet kan vara både fartfyllt och avkopplande, och dessutom får man upptäcka många nya platser.

Njut av naturen

Skärgårdsnaturen är otroligt vacker och det spelar ingen roll om man befinner sig på landets östra eller västra kust. Klippor, fiskebodar, bryggor och mysiga restauranger finns både här och där, och har man valt att spendera sin semester i skärgården ska man inte glömma att bara stanna upp och njuta av omgivningen. Picknick, sol och bad på en klippa är en perfekt dagsaktivitet.
Stugor i Skärgården uthyres