Hyra stuga i JönköpingI Jönköping finns flertalet campingar och stugbyar som ger möjlighet till ett bekvämt och flexibelt boende. Bo med närhet till centrum eller en bit utanför. Ta bilen eller åk buss till stadens olika sevärdheter och besöksmål eller stanna en hel dag i stugan för att bara njuta av lugnet. Staden har något för alla, oavsett om man vill ha en stillsam eller fartfylld vistelse.
visa mer …

Platser att besöka

Jönköping erbjuder många olika aktiviteter och göromål för sina besökare. Här finns både vacker natur att vandra i, samt kultur och historia för den som hellre ägnar sig åt det. Strosa runt i stadens centrum för shopping och god mat eller ta en dagsutflykt med picknic och upplevelser.

Husqvarna Museum

Märket Husqvarna är bland annat känt för sin mångsidighet och har gjort sig väl förtjänt av ett eget museum. Här tas besökarna med på en nostalgisk resa bland olika produkter, där alltifrån mopeder, symaskiner, vapen och gräsklippare visas upp. Husqvarna är dessutom ett av världens äldsta och mest framgångsrika industriföretag som bland annat har levererat vapen till den svenska försvarsmakten. Här finns även butik och café.

Tändsticksmuseet

Från träd till färdig tändsticka. I Jönköping finns ett av världens tre tändsticksmuseum, där man får lära sig allt om tändsticksindustrin och dess historia. Hur arbetade människorna och hur fungerade maskinerna? För barnen finns mycket roligt att göra, som att leta efter dom gömda jättetändstickorna och tillverka egna tändstickskapslar. I butiken finns många fina askar och annat fint att ge i present eller behålla själv.

Dumme Mosse
Naturreservatet Dumme mosse är ett våtmarksområde som har ett rikt djur- och växtliv. Här finns vandringleder för både sommar och vinter, där vissa delar är spångade för att enkelt kunna ta sig fram med rullstol eller barnvagn. Längs leden finns grillplatser med färdighuggen ved och vindskydd att vila i. Området kallas ibland för Sveriges sista vildmark och är en naturupplevelse utöver det vanliga.
Stugor i Jönköping uthyres