Hyra stuga i Gävle

Letar du stuga att hyra i Gävle? Läs vidare i vår guide för dig som besöker Gävle:
visa mer …

Att besöka i Gävle

Det finns flera olika turistattraktioner att besöka i Gävle – här finns tips på några av de mest populära upplevelserna!

Furuvik

Get, höna, ko, kamel, schimpans och jättekänguru…. På Furuvik kan man träffa alla dessa djur och många fler. Det finns även åkattraktioner som passar för hela familjen. I parken finns flera snabbmatställen och för de som vill äta lite lyxigare rekommenderas Furuviks brygga – som både bjuder på exklusiv mat och underbar utsikt över havet. Parken ligger ca 1 mil söder om Gävle vilket gör förbindelser med bil, buss och tåg till och från stora delar av Sverige enkelt!

Sveriges fängelsemuseum

Bara några få minuter till fots från de mest centrala delarna av Gävles stadskärna ligger Sveriges Fängelsemuseum. Visste du att några av lokalerna där museet huserar faktiskt har varit ett gammalt fängelse? Utställningarna berättar om hur livet i svenska fängelser såg ut på 1700-talet ända fram tills idag.

Öppettiderna varierar beroende på årstid och inträde kostar under hundralappen – studenter, ungdomar och barn har rabatterat pris. Under sommaren finns bord utplacerade på gräsmattan – perfekt för en medhavd picknick!

Järnvägsmuseet

I Gävle hittas även Järnvägsmuseet där besökarna kan lära sig allt om den svenska järnvägens historia och om olika fordon och tåg. I museet går det även att ta del av historian bakom bland annat 300 fordon, föremål och foton. Dessutom arrangerar Järnvägsmuseet även tågresor runt om i Sverige vilka alla kännetecknas av olika tidsepoker.

Andra upplevelser i Gävle

Gävle erbjuder inte bara museum av hög kvalitet utan även andra roliga upplevelser. Till exempel:

  • Bowling – En aktivitet som passar för hela familjen. Här finns 14 bowlingbanor som går att anpassa efter ålder och nivå – till exempel med staket, ramp och specialklot. Det finns även ett café för de fikasugna. Bowlinghallen ligger i centrala Gävle och är lätt att ta sig till.
  • GoKart – En perfekt upplevelse för alla fartdårar. På plats väljer du kart och hjälm innan det är dags att köra igång racet på den drygt 800m långa utomhusbanan. Anläggningen hittar ni ca 15min med bil från Gävle. Boka innan eller testa drop-in i mån av plats.
  • Flyga luftballong – En luftballongsfärd över Gävle är en svårslagen upplevelse som ger ett fint minne att bevara livet ut. I upplevelsen ingår ca 1 timmes färd över Gävle och ett glas mousserande att skåla i väl ner på fast mark igen.