Hyra stuga i FunäsdalenFunäsdalen, som utgörs av Funäsberget, Ramundberget, Tännäs och Tänndalen är en av Sveriges största skidorter under vinterhalvåret men är välbesökt även under sommaren. Samtliga orter erbjuder olika boendeformer och för den som vill hyra stuga finns det mycket att välja mellan, både vad gäller storlek och stil. Modernt boende eller klassisk fjällstuga, något för kärleksparet som reser på tu man hand eller för den stora familjen som har med sig vännerna.
visa mer …

Tre saker att göra

Många åker hit främst för vintersport och skoteråkning men det finns även mycket att både se och uppleva under årets andra delar. Vacker natur året om som bjuder på snögaranti, fiske, vandring, olika typer av aktiviteter och mycket mer. Här finns även möjlighet till avkoppling och återhämtning med massagebehandlingar och sköna pooler, samt god mat och dryck att njuta av i någon av restaurangerna.

Skidåkning – Dom allra flesta kommer till Funäsdalen för skidåkning och här finns inte mindre än 121 pister och 34 liftar, fördelat på dom olika orterna. Det finns nedfarter som lämpar sig både för proffsåkaren och för nybörjaren, tillsammans med funparks och offpist. Har man inte egen skidutrustning finns möjlighet att hyra och för barnen finns skidskola med duktiga lärare.

Fiske – 200 fjällsjöar och 300 kilometer strömmande vatten är en dröm för en fiskare, oavsett vilken nivå man ligger på. Möjligheten att fiska i nya sjöar varje dag ger en unik fiskeupplevelse och den som har lyckan med sig kan dra upp bland annat harr, röding och öring. För den som vill ha lite hjälp på traven finns möjligheten till guidade fisketurer.

Guidad tur i myskoxhägnet – Utanför Tännäs finns möjlighet att beskåda ståtliga myskoxar i sin naturliga miljö. Guidade turer hålls dagligen året runt, och aktiviteten är en trevlig avstickare oavsett om man är här för skidåkning eller något annat. Upplevelsen är handikappanpassad.
Stugor i Funäsdalen uthyres