Hyra stuga på Öland, boende nära havet

Hyr stuga på Öland med de särpräglade landskapen, här finns väderkvarnar, härlig fauna och fina badstränder. Slottrsruinen i Borgholm, Ölands djurpark nära Ölandsbron, Långe Jan, Långe Erik och Ottenby Fågelstation är populära besöksmål.

Hyra stuga på Öland

Öland är ett populärt besöksmål på sommaren. Här finns stränder, kultur och historia som lockar. Att ta sig hit är enkelt, och som bekant behövs ingen färja. Dock finns även färjor, och dessutom gästhamnar för den som vill åka hit med båt på egen hand. Turister samlas här för den härliga atmosfären – men det finns också en rad olika aktiviteter att sysselsätta sig med.

Att se och göra när du ska hyra stuga på Öland

Dykning, konst, mat, djur och natur, fågelskådning och lekland. Bara hänga på stranden med sol och bad, eller hyra stuga nära de många aktiviteterna. Vad föredrar du?
Fågelskådning
Fågelskådning är något alldeles särskilt på Öland. Hit kommer flyttfåglarna året runt. Ön fungerar som en naturlig rastplats för fåglarna, oaktat om de flyger mot öst eller väst, eller mot nord eller syd. Det är få platser som lika många arter kan skådas som Öland.
Vrakdykning
För den som gillar dykning är vattnet runt ön bland det bästa i Östersjön. Här finns ingen skeppsmask, så de vrak som finns är väl bevarade. Trots att den biologiska mångfalden är ganska svag i vår del av världen, jämfört med hur det ser ut på sydligare breddgrader, så för det också med sig vissa fördelar.

Det kalla, bräcka vattnet fungerar som en konservator för de många vrak som finns på botten. Lägg till en ljus botten, grunda bottenplatåer och en relativt bra sikt – och du har väldigt goda dykförutsättningar. Oavsett var ni planerar att hyra stuga kommer ni alltid att vara nära vatten.
Konsten
Ön är ett landskap med många konstnärer – speciellt när man tar hänsyn till hur liten befolkningen är. Här finns mängder av grafiker, målare och konsthantverkare som gärna visar upp sina verk. Se dem på Vida museum, Capellagården och på konstskolan. Norra Ölands Konstnärsgille och Södra Ölands Konstrunda är exempel på svårglömda konstupplevelser.

Se fler Stugor på Öland hos Stugknuten >>

Länkar
» Mera om Öland

» Ölands Djur- och Nöjespark

» Ölands Skördefest – Den årliga festen på Öland