Information om uthyrning

Nu är det mer lönsamt att hyra ut!
NY LAG GÄLLANDE UTHYRNING
Lagen gör att det blir mer lönsamt och enklare att hyra ut sin privata stuga eller bostad i andra hand. Lagen innebär att schablonavdraget vid upplåtelse av privatbostad eller hyreslägenhet höjs väsentligt.

Välkommen att annonsera på en komplett sajt för stuguthyrare. Med Hyrbo hjälper Du kunden med de tre stegen att söka, att välja och att boka för att komma till avslut. Kunden får unika sökmöjligheter, komplett information med bilder och text samt möjlighet till onlinebokning dygnet runt. Du ger bättre service med mindre telefon- och datorpassning! Våra unika sökmetoder Snabbsök, Vintersök och Avancerat Sök ger resultatlistor med rejäla bilder för att kunden lätt ska kunna gå vidare och hämta information för sitt val. Vår onlinebokning ger kunderna möjlighet att boka när de är som mest aktiva på nätet, vilket enligt statistiken är vid 10-tiden på kvällen.
Hyrbo har bra placeringar i Google och andra söktjänster, särskilt när egenskaper som skärgård, bad, ort och liknande finns i sökbegreppen. Då ligger Hyrbo nästan alltid på förstasidan. Men det avgörande är hur många besökare som tar del av just Din annons. Att söka i Hyrbo är populärt, därför är antal besökare per annons i topp hos oss!

Dina möjligheter i Hyrbo


1. Gratis annonsering på tre språk. Vi tar ingen avgift för annonser, annonsbilder, anslag eller efterlysningar typ ”önskas hyra”.

2. Bokningstjänst som tillval! Med vår onlinebokning kan Dina kunder boka dygent runt i ett modernt bokningssystem speciellt utvecklat för stuguthyrning. Du övervakar och godkänner bokningarna. Vi tar en mycket låg avgift baserad på bokningens värde för denna extratjänst.

3. Översättning till tyska/engelska ingår. Genom vår fiffiga databas får Du, om Du vill, alla viktiga data som objektets egenskaper, standard och avstånd automatiskt översatta till tyska och/eller engelska. Vill Du ha hjälp med en personlig, säljande beskrivning så förmedlar vi kontakt med professionella översättare med branscherfarenhet.

4. Förslag till stugavtal och inventarieförteckning, regler och många värdefulla tips

5. Ingen annan störande reklam på Hyrbo. Vi har bannlyst blinkande banner-annonser och annat som försöker dra intresset från Din annons.

6. Support. Du har som uthyrare fri tillgång till personlig support via telefon och mail. Vi hjälper Dig gärna och svarar på Dina frågor

7. Broschyr eller video. Du kan skriva ut reklamblad från Din annons. Utöver det kan Du mot låg avgift lägga in en mer påkostad broschyr som kunden kan skriva ut ”on demand” eller lägga in en video på Ditt hus och dess omgivning.

8. Hyrbo är från grunden utvecklat för internet. Vi fokuserar på snabb databas och lättanvänt system för såväl annonsörer som andra besökare.

9. Onlinebokning i Din hemsida. Möt konkurrensen från de stora förmedlarna och lägg in onlinebokning i Din hemsida. Med några rader programkod får Du en egen onlinebokning där bara Dina objekt och Dina uppgifter finns. Med denna lösning får Du dels bokningar från egna kunder dels kunder som bokar i Hyrbo! Du kan räkna med upp till 40% fler kunder.

10. Enkel uppdatering. Du kan själv uppdatera text, bilder och data i Din annons när Du vill. Vi hjälper Dig med råd.

11. Du når många länder. Internet är globalt och förutom vår stora svenska besöksgrupp når Du tyskar, holländare, engelsmän, skandinavier och många andra. Du väljer enkelt vilka av de tre språken svenska, engelska och tyska Du vill annonsera på.

12. Axplock av vad Du alltid får på köpet
– Statistik över hur många som tittart på Din annons, antal länkklickar mm
– Förslag till kontrakt på svenska, tyska och engelska
– Förslag till inventarieförteckning.
– Utskriftsmöjlighet av Din annons (komplett broschyr som mervärdetjänst)
– Enkelt system så att Du när du vill själv kan uppdatera text och bilder i Din annons.

Alla annonser har en egen direktadress som Du kan använda i Din egen hemsida och Du kan som nämnts också enkelt få onlinebokning direkt i hemsidan.

Allt fler kunder börjar kräva bokningsservice dygnet runt. Man vill kunna söka på lediga veckor och man vill slippa irriterande telefonköer. Onlinebokning är en av tjänsterna i Hyrbo!

OBS! Bedrägeriförsök med checkar och betalnummer
Vi har för något år sedan varnat för bedrägeriförsök med utländska checkar. Jag trodde att checkar var utrotade numera men nu verkar någon tagit upp ”affärsidén” igen och dessutom lagt till telefonbedrägeri. Checkbedrägeriet har då, enligt uppgifter vi fått, utökats på så sätt att det finns ett telefonnummer där man får betala höga belopp om man ringer upp. Ring däför inte upp utländska telefonnummer som man refererar till i samband med betalningsönskemål med utländsk check.
Bedragarna arbetar på det viset att en ofta utländsk person vill boka logi och kräver att få betala med check. Om de ringer säger de sig ibland vara agent för någon annan och det är ofta långa perioder de vill boka. Det har hänt att man redan från början krävt att få skriva checken på ett högre belopp än hyresbeloppet på grund av ”omkostnader” eller ”provision”. När checken kommer är den på ett för högt belopp. Det överstigande beloppet kräver bedragaren snabbt att få tillbaka, innan man hinner försöka lösa in checken. Det visar sig sedan vid inlösen att checken saknar täckning och uthyraren står med förlust. Det finns numera ingen anledning att acceptera checkar som betalningsmedel. Ett namn som nu förekommer i bedrägeriförsök mot Hyrbo-uthyrare är Fred Silas med en Yahoo.com-adress.

Andra plågoris på internet är olika former av pyramidspel, nigeriabrev mm. En god regel är att om ett erbjudande ser ut att vara för bra för att vara sant så är det för bra för att vara sant .