Hyra stuga i Bohuslän

Hyr stuga i det glada Bohuslän! Här finns svenska västkustens härliga skärgård. Väderöarna och Kosteröarna är de båtburnas drömmål. Besök idylliska samhällen som Smögen, Fjällbacka, Hamburgsund, Lysekil, Kungshamn och Grebbestad.

Som Sveriges västligaste landskap, granne med både Skagerrak och Kattegatt samt angränsande mot Norge, är Bohuslän fyllt av vackra öar och kustsamhällen. Att hyra stuga här innebär en skärgårdsliknande semester och här finns mycket fint att se. Bo i stuga på en ö eller närmare storstadsbruset, oavsett vad man är på jakt efter finns många komfortabla stugor att hyra.

Vanliga turistmål i Bohuslän

Att turista i Bohuslän gör ingen besviken. Här finns konst och kultur, barnaktiviteter, skärgårdsliv, god mat och dryck och mycket mer. Strosa en hel dag i ett idylliskt kustsamhälle, spendera en dag på havet eller ta dig runt bland dom populära besöksmålen som finns här.

Havets hus

Med sina 40 saltvattensakvarier fyllda med hundratals olika arter från Västerhavet, så som småfläckig rödhaj, pigghaj och oxsimpa, är havets hus ett populärt utflyktsmål bland många turister. Här finns även möjlighet att klappa och känna på vattendjur som sjöstjärnor och eremitkräftor i speciella klappakvarier, och att ge sig iväg på sälsafari för den som önskar ett extra spännande äventyr.

Nordens Ark

På Nordens Ark arbetar man för dom utrotningshotade djurens framtid. Här sker uppfödning, forskning och utbildning, och en av dom viktigaste delarna är att sprida kunskapen vidare. I parken finns idag runt 80 olika arter i form av reptiler, spindlar, däggdjur, fåglar och mycket mer. Djuren föds upp och sätts sedan ut i sin naturliga miljö, men finns under tiden i parken att beskåda för den som kommer på besök.

Bohusläns museum
Vid Bäveåns kaj ligger Bohusläns museum som lockar till sig många besökare. Här finns olika utställningar, både permanenta och tillfälliga. Dessutom finns en båthall med bland annat allmogebåtar, och en konsthall för samtida konst. Varje år arrangeras över 400 olika programpunkter och aktiviteter så på museet är det full fart, sommar som vinter. Här finns även museibutik och restaurang. För barnen finns ett lekrum att springa av sig i.

Se fler Stugor på Västkusten hos Stugknuten >>

Länkar

» Mera om Bohuslän

» Hällristningarna i Tanum

» Havets hus i Lysekil